Rada Lečič
LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE – SLOVENSKI PREGOVORI IN IZREKI

Iz Uvoda:

“Pregovori in izreki so neločljivo povezani z izražanjem naših misli. Čeprav bi se jih morda na hitro lahko spomnili le nekaj, jih v vsakdanjem govoru zagotovo uporabljamo veliko več.

Kot del slovstvene folklore so se zasidrali v kolektivno zavest in postali enostavno orodje za razumljivo medsebojno komunikacijo, saj je malo možnosti, da sogovornik ne bi prepoznal njihovega pomena. Pri razumevanju sta pomembni tako njihova primarna kot metaforična funkcija, seveda pa tudi kontekst, v katerem so uporabljeni. …

… V priročniku je zbranih 500 pregovorov in izrekov, zapisanih po abecednem vrstnem redu, na koncu pa so pregovori o vremenu, ki so navedeni po mesecih. Številni pregovori gredo sčasoma v pozabo in izginjajo iz rabe, zato je njihovo zbiranje pomembno, če želimo, da jih bodo poznale in razumele tudi prihodnje generacije. Knjiga je namenjena vsem, ki se želijo seznaniti s slovenskimi pregovori in z vajami preveriti in utrditi svoje znanje.”

Za grafično opremo knjige je avtorica izbrala vezene stenske prte, ki so včasih krasili osrednje prostore domovanj, celotna knjiga pa je skrbno oblikovana in je lahko tudi lepo darilo.

Format priročnika: 20 x 20 cm. Obseg: 142 strani. Vezava: broširana.

Cena: 20,00 evrov (z DDV)